Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

"ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ" ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ".



OI ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ, ΟΝΤΑΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ" ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΤΩΡΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ" ΜΑΣ.

Το θέατρο του παραλόγου σ’ ένα τραγικό και αδιέξοδο σκηνικό καταστροφής! Διορίζεται υπουργός υγείας ο κ. Γεωργιάδης, μέχρι χθες πωλητής βιβλίων, με ειδικές γνώσεις στη φιλολογία και την ιστορία και με το καλημέρα, διορίζει συμβούλους του 7 άτομα, επίσης με ειδικές γνώσεις ...στην ιστορία! Και παράλληλα η νεοδιορισθείσα υφυπουργός εθνικής άμυνας κ. Γεννηματά, μη έχουσα και αυτή απολύτως καμία σχέση με το αντικείμενο, που της ανατέθηκε να υπηρετήσει, διορίζει έναν ...οδοντίατρο του ΕΟΠΥΥ διευθυντή του γραφείου της! Τη σκυτάλη παίρνει ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκης, που διορίζει δύο δημοσιογράφους ειδικούς συμβούλους του, λες και το πρόβλημά μας, τώρα, είναι το πως θα «επικοινωνήσουμε» τις απολύσεις που ετοιμάζονται...  Και όλα αυτά (...και άλλα πολλά που δεν ξέρουμε), αφού έχει προηγηθεί ο διορισμός της νεαρής «συντρόφου» του κ. Κεδίκογλου, υπουργού τύπου, στο ...γραφείο του! ...Και όλοι αυτοί, όντας με αυτή τη συγκεκριμένη νοοτροπία, να θέλουν να μας πείσουν, ότι έχουν αναλάβει το έργο της διάσωσής μας, από τη τραγική κατάσταση που μας έχουν φέρει...
Η περίπτωση μάλιστα του κ. Κεδίκογλου είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική.  Στο «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής, πριν λίγο καιρό και σε σχετικό ρεπορτάζ, συνοδευόμενο μάλιστα από λίαν αποκαλυπτικές φωτογραφίες, μάθαμε για το καινούργιο «αμόρε» του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, τη νεαρά και όμορφη δεσποινίδα Αδαμαντία Κόλλια. Και στο «www.koutipandoras.gr», πληροφορηθήκαμε, ότι η συγκεκριμένη συνοδός - ερωτική σύντροφος του κ. υπουργού, διορίστηκε πρόσφατα στο πολιτικό γραφείο του κ. Κεδίκογλου, ως μετακλητή υπάλληλος. Η απόφαση μάλιστα δημοσιεύθηκε και στο «Διαύγεια» με ημερομηνία 13/05/2013, με την απόφαση διορισμού να έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Μάρτιο του 2013... Και θυμηθήκαμε ότι αυτό είναι το δεύτερο ρουσφέτι του κ. Κεδίκογλου σε γυναίκα, συντοπίτισσά του μάλιστα, την οποία είχε διορίσει σε θέση ειδικού συμβούλου στην ΕΡΤ με μισθό 3.000 ευρώ. Και μετά θυμηθήκαμε, ότι ο συγκεκριμένος υπουργός, πριν μας ανακοινώσει ότι κλείνει την ΕΡΤ, επειδή, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι άντρο αδιαφάνειας και διαφθοράς, επί των ημερών του, είχε κάνει 28 προσλήψεις οι οποίες στοίχιζαν περί τις 100.000 ευρώ το μήνα και συμπεριλαμβάνονταν στη σχετική λίστα που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2012. Στη συνέχεια και πηγαίνοντας ακόμη πιό πίσω, θυμηθήκαμε (...δυστυχώς για μας), ότι ο κ. Σίμος Κεδίκογλου ξεκίνησε την καριέρα του με σύμβαση ορισμένου χρόνου στην ΕΡΤ... Και αργότερα η σύμβασή του, όχι μόνο έγινε αορίστου χρόνου, αλλά αποσπάστηκε και για μετεκπαίδευση στο CNN στις ΗΠΑ και επί 4 χρόνια τον πλήρωνε η ΕΡΤ, για να βρίσκεται στην Αμερική και να μετεκπαιδεύεται!
Τότε ήταν που συνειδητοποιήσαμε, πολύ καλά, ότι δεν έχουμε ελπίδα σωτηρίας!... Διότι ο κ. Κεδίκογλου είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από όλους εκείνους τους πολιτικούς, που λένε ότι θα μας ...σώσουν από τη κατάσταση, που οι ίδιοι ...μας έχουν φέρει... Και αντιλαμβανόμαστε πλήρως, ότι αυτοί, που υποδύονται τους «πυροσβέστες» και επιχειρούν δήθεν να σβήσουν τη φωτιά, είναι ...αυτοί που την έβαλαν... Και δυστυχώς για μας ...οι «εμπρηστές» παριστάνουν τώρα τους «πυροσβέστες»! Και να μας είχε απομείνει και μία αμυδρή ελπίδα μήπως δεν είναι έτσι τα πράγματα, εξανεμίστηκε και αυτή όταν μάθαμε, ότι όταν αποκαλύφθηκε το γεγονός του διορισμού της φιλενάδας του, ο κ. Κεδίκογλου προτίμησε να βάλει αυτήν να παραιτηθεί και όχι να παραιτηθεί αυτός! ...Μοιάζει σαν να πιάστηκε να κλέβει σοκολάτες, ας πούμε, και μας επιστρέφει τη μία, συνεχίζοντας ...κανονικά τη πορεία του, σαν να μην συμβαίνει τίποτα!
Προσφάτως έρχονται και δύο καινούργιες ειδήσεις, σαν επιστέγασμα, για να επιβεβαιώσουν τους φόβους μας, περί της ανυπαρξίας ελπίδας σωτηρίας από τους πολιτικούς μας. Η πρώτη αφορά την πολύπαθη ΕΡΤ, που ενώ την κλείνουν, για να κλείσουν μία «τρύπα» στο προϋπολογισμό, που οι ίδιοι φρόντιζαν να την κάνουν όσο πιό μεγάλη μπορούσαν, στη θέση της, ανοίγουν δύο «τρύπες». Τη νέα ΔΤ (δημόσια τηλεόραση) και νέο υφυπουργείο αρμόδιο για το «κλείσε-άνοιξε». Και τα πρώτα έξοδα από το νεότευκτο υφυπουργείο, αρχίζουν ήδη να «τρέχουν»… Κοντά στα 700.000 μέχρι τέλους του 2014, το πρώτο σχετικό κόστος ...και έπεται συνέχεια! Όπως φαίνεται, λοιπόν, στο σχετικό ΦΕΚ, «για τη σύσταση Πολιτικού Γραφείου Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και σύσταση θέσεων μετακλητών υπαλλήλων, ειδικών Συμβούλων και συνεργατών... Κόστος : 225.625 ευρώ περίπου, για το τρέχον οικονομικό έτος 2013, 451.250 ευρώ περίπου για το έτος 2014, και το ίδιο χρηματικό ποσό (451.250 ευρώ) για καθένα από τα επόμενα έτη. Με δέκα (10) θέσεις μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και πέντε (5) ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών, ενώ μπορεί να αποσπώνται, για την εκπλήρωση του σκοπού του, έως πέντε (5) υπάλληλοι του Δημοσίου ή νομικών προσώπων του δημοσίου τομέα». Έτσι μία «τρύπα», υποτίθεται, έκλεισε στο προϋπολογισμό, δύο άνοιξαν και …οι τελευταίες ελπίδες για τη σωτηρία μας, όπως ήταν φυσικό, πήγαν περίπατο! Η δεύτερη είδηση αφορά τον υπουργό οικονομικών κ. Στουρνάρα, που καταγράφεται ως ο υπουργός που επέβαλε τους περισσότερους φόρους από υπάρξεως υπουργείου του (22 «τρέχουν» αυτό το διάστημα, μέχρι τέλους του χρόνου). Όπως κατήγγειλε ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Νικολόπουλος, διαφημιστική εταιρεία, που ανήκει στη σύζυγο και τις κόρες του κ. Στουρνάρα, έλαβε από τον ΕΟΦ περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, για να πραγματοποιήσει εκστρατεία ενημέρωσης για την «πρόληψη της πολυφαρμακίας», τη στιγμή μάλιστα, που οι περικοπές στο χώρο της υγείας έχουν φθάσει να στερούν φάρμακα ακόμη και από τους καρκινοπαθείς… «Εδώ δεν έχουμε να φάμε, ραπανάκια για την όρεξη…» Και να σκεφθεί κανείς ότι ο συγκεκριμένος υπουργός, που σκανδαλωδώς σπαταλάει δημόσιους πόρους για την οικογένειά του, είναι ο ίδιος που αφήνει να διαρρεύσουν, σε μεγάλο βαθμό, δημόσια έσοδα, αφήνοντας ανεξέλεγκτο το «πάρτυ», των γνωστών για μεγάλη φοροδιαφυγή, «υπεράκτιων εταιρειών», αφού, κατά δήλωσή του, έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε 34 από αυτές, σε σύνολο 6.575! Δηλαδή, με άλλα λόγια, οι «καταστροφείς» διαρκείας και νυν υποδυόμενοι τους «διασώστες» μας, ενώ έχουν επιδοθεί σε άγρια περικοπή των παροχών προς όλους εμάς, φέρονται ιδιαίτερα πλουσιοπάροχα προς τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. «Δάσκαλε που δίδασκες…» ή αλλιώς αν δεν αδειάσει ο τόπος από αυτούς, σωτηρία δεν υπάρχει!

                                                                                                    Δρ Ιωάννης Δ. Δαύρος



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου